Linsshakshuka förberedd av våra kockar
Linsshakshuka á la Matkomfort serveras i veckans matkassar Vego Premium och Sthlmslådan. Enkla instruktioner där våra kockar redan kokat grunden till linsgrytan för att förenkla för dig. Allt serveras med en citronyoghurt på toppen. Massor av härlig smak på tallriken. Har du inte någon av de matkassarna den här veckan men vill blanda in en vegetarisk rätt i din veckomeny, lagar du till den så här.
Gör så här – Linsshakshuka
- Skiva champinjoner, tärna gul lök och vitlök. Strimla chili. Tärna halloumi och paprika i valfria bitar.
- Koka moghrabie utan lock i 15 minuter. Häll av och skölj snabbt med kallt vatten. Låt rinna av ordentligt.
- Fräs vitlök, champinjoner och hälften av löken med smör eller olivolja i en rymlig traktörpanna, krydda med salt och peppar.
- När svampen fått färg, tillsätt den tärnade halloumin och stek vidare. Häll på en kryddad tomatsås, koka upp och rör sedan ner valfria förkokta eller snabbkokta linser och låt sjuda under lock ca 10 minuter.
- Knäck i äggen i såsen, sätt på ett lock och låt stå på låg värme ca 5 minuter eller tills ägget stannat.
- Fräs chili, paprika och resten av den tärnade löken i en kastrull med smör eller olivolja, tillsätt den kokta moghrabien och smaka av med salt och peppar.
- Servera Shakshukan från pannan med moghrabien. Servera med en citronyoghurt kall vid sidan av.