Matkomforts hamburgare blir smash burger
Matkomforts hamburgare är en klassiker i våra matkassar vid det här laget. Originalet serverar vi med smörstekt surdegsbröd. Dressingen är baserad på majonnäs och det är den vi börjar med, när vi gör vår dressing. Sen smaksätter vi dressingen enligt vårt grundrecept och kockarna smakar som alltid av in i det sista.
Toppa din burgare med din favoritost, kanske bacon, sallad, tomater och lite karamelliserad gul lök eller kanske picklad rödlök. När vår hamburgare står på menyn får den alltid toppbetyg, kan det ligga i dressingen?
Nu kan du göra dem med smash burgers. Kolla in vår webbutik, där hittar du just nu en hamburgerpress. Till skillnad från många andra köttpressar så är denna helt flat på undersidan vilket är perfekt för just smashburgare. Bakplåtspapper eller smörpapper används mellan press och kött så fastnar inget.Vet du förresten vilken som är hamburgarens dag? I vår blogg hittar du datum och lite om hamburgarens historia.
Dressing, ingredienser till Matkomforts hamburgare
-
2 st äggulor
1 tsk dijonsenap
1 tsk skånsk senap
1 tsk svensk senap
1 msk vitvinsvinäger
2.5 dl matolja
2 msk chilisås
1 msk Bostongurka
Chilipulver efter smak
salt
peppar
Gör så här
- Blanda äggulor, senap och vinäger.
- Tillsätt olja droppvis under konstant vispning.
- Tillsätt chilisås, Bostongurka och kryddor efter smak.
- Låt var och en bygga sin hamburgare. Jag börjar med bröd, dressing, sallad, burgare, eventuell ost, tomat, lök och ett bröd.
Lycka till!