Henriks bästa nyårstips och recept
Nyårstips, här delar jag med mig av mina bästa.
Hur brukar du göra med maten på nyår? Catering, matkasse eller lagar du allt själv? I år kommer jag att satsa på en knytis till nyår! Jag ber vännerna köpa med sig lite olika skaldjur så dukar vi upp allt på ett härligt buffébord. Enkelt och gott. Till skaldjuren vill jag bland annat ha en hovmästarsås och ett gott tillbehör kan vara ”rika riddare”. Till buffén eller som ensam rätt vill jag varmt rekommendera en enkel moule, en klar favorit.
Eller klassisk trerätters
Vill du hellre satsa på en 3-rätters nyårsmeny? Här är en meny med ett par recept som kan förberedas i god tid, så du kan spendera kvällen med gästerna istället för i köket.
Matkomforts nyårsmeny
Hummertoast med dragonmajonnäs och pepparrot Svensk oxfilé med selleripuré, portvinssås, panchetta och färska bönor Grottlagrad gruyère med salt- och sockerrostade nötter samt en björnbärs- och äppelsyltVill ni ha den där lilla extra avslutningen, köp en av Nordic Faunas vuxenglassar!
Fler nyårstips
– Två tips för en nyårsafton med vännerna – Iskall avslutning på nyåret– Vegandessert med Nordic Fauna-glass