INGEN BINDNINGSTID & ALLTID FRI FRAKT
Svinn försvinn
2016-08-26 Food Court / Blogg

Svinn – försvinn! Vi gör det tillsammans

Jag tycker att svinn försvinn rimmar bra. Jag har fått för mig att om vi skulle kunna minska matsvinnet kraftigt här i världen. Och då skulle vi i princip inte ha några miljöproblem. Stora ord och väldigt förenklat, jag vet. Men tänk vad vi skulle minska miljöpåverkan genom att få bort den helt, överproduktionen, och därigenom alla transporter som sker helt i onödan. Vi skulle antagligen leva i en mycket bättre värld.

Då bortser jag så klart från att den totala tillväxten skulle stanna av och att vi troligtvis skulle hamna i en ännu värre global ekonomisk kris än den vi redan är i. Det skulle kanske få konsekvensen att företagen inte skulle vare sig våga eller ha råd att investera i nya tekniker, eller satsa på miljövänligare alternativ. Eller? Kanske är det just det som vi företag då tvingas till för att överleva?

Stora frågor och flertalet av dem ligger såklart utanför min förmåga att besvara och utanför min expertis att ha åsikter om, men som jag ofta tänker på. Funderar du på samma saker? Har du tips och idéer på vad vi kan göra för att minska matsvinnet? Kommentera och tipsa gärna!


Hälsningar

Henrik Isaksson,
kock och grundare av Matkomfort


Läs mer:
Henrik om matsvinn

 • Premiera pre-orders
 • Väst är värst
 • Vi måste sluta slänga mat!
 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  *

  *

  *

  Fler inlägg i Blogg

  Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!