INGEN BINDNINGSTID & ALLTID FRI FRAKT
Packa i Matkomfortburkar
2023-02-25 Food Court / Blogg

Packa med dig bästa kladdkakan till fjällen

Bästa kladdkakan, så enkel och snabb. Perfekt att förbereda hela vägen och frysa eller Matkomfort-style.

Hur återanvänder du dina Matkomfortburkar? Det finns mängder av användningsområden förutom att förvara matrester i dem. De är ju helt täta så du kan till och med ha vätska i dem. Mjölken till kaffet, soppan, yoghurten, soppan, vatten till hunden… När vi åker till fjällen tycker jag (och framför allt barnen) att det är mysigt att att baka något gott att äta efter en dag i backen. Men jag inte vill köpa på mig alla ingredienser och släpa hem dem eller lämna det som blir över, i stugan. Så jag mäter upp allt och packar med mig – i Matkomfortburkar förstås.

De här två burkarna plus 150 g smör blir helt klart den bästa kladdkakan! 2 ägg och i undre burken har jag blandat 3 dl socker, 1,5 dl mjöl, 4,5 msk kakao, 2 tsk vaniljsocker och 0,5 tsk salt. Går förstås att dela upp på två burkar om det blir tajt att få plats.

Så här bakar du sedan kladdkakan

  1. Värm ugnen till 200 grader
  2. Smält smöret och blanda med de torra ingredienserna samt äggen. Smöret behöver inte svalna, kör på bara.
  3. Smörj och bröa en kakform ca 22 cm, gärna med löstagbar kant. Helst med kokosflingor om du har, eller ströbröd. Har du inget av det går det bra med endast smör och eventuellt lite mjöl.
  4. Skjuts in i ugnen, 200 grader, ca 20-25 minuter.
Är du ute i god tid vinner den på att frysas innan den avnjuts! Behöver knappt tinas, nån halvtimme i rumstemperatur räcker, så har du den bästa kladdkakan – bara att hugga in! Om du inte vill pudra florsocker över och servera med lite grädde om det finns – men det är överkurs i fjällstugan.

Ja, tips nummer två om du vill ha fluffig grädde men upptäcker att stugan inte har någon visp. Häll grädden i den urdiskade burken och skaka! Grädden blir perfekt krämig efter en stunds skakande.

Tillbaka till burkarna. På vår Facebooksida hittar du fler bilder, här i Food Court har vi samlat dem under Vad gör jag med mina burkar?. Berätta gärna där, vad du gör av dina burkar.

/Marie-Fe, Matkomfort

Fler inlägg i Blogg

Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!